Kuidas allkirjastada teile Dokobit portaalis jagatud dokumenti?

Kui olete saanud e-postile kutse allkirjastada dokument Dokobit portaalis, järgige allpooltoodud juhiseid teile jagatud dokumendi vaatamiseks ja allkirjastamiseks. 

Kuidas allkirjastada teiega jagatud dokumenti, kui teil pole Dokobiti portaalis kontot?

1. Klikkige teile saabunud kirjas oleval nupul "Tutvu ja allkirjasta". 

Märkus: kui teil pole Dokobiti portaalis kontot ja dokumendi omanik ei lubanud kontota allkirjastamist (lisateabe saamiseks vaadake selle artikli jaotist "Kuidas allkirjastada dokumenti, kui dokumendi omanik valis ilma kontota allkirjastamise?" ), peate enne allkirjastamist portaalis konto registreerima.

2. Tuvastage oma identiteet teile sobiva elektroonilise identiteedi vahendiga kuvatud nimekirjas. Rohkem infot identiteedi tuvastamise kohta erinevate elektroonilise identiteedi vahenditega leiate siit.

3. Kui olete oma isiku tuvastanud, kuvatakse teile järgmine leht. Nõustuge meie kasutustingimustega ning klikkige jätkamiseks "Registreeri". 

4. Teile kuvatakse dokumendi lehekülg, kus saate teile jagatud dokumendiga tutvuda. 

5. Dokumendi allkirjastamiseks valige dokumendi detailvaate lehe allosas sektsioonis 4. Tegevused endale sobiv allkirjastamise vahend ning allkirjastamise alustamiseks klikkige nupule "Allkirjasta". 

6. Pärast allkirjastamist kuvatakse dokumendi osapoolte sektsioonis teie nime kõrval allkirjastamise infot. 


Mida teha, kui teil juba on Dokobit portaalis konto, kuid teile saabus allkirjastamise kutse mõnele teisele e-posti aadressile?

7. Kui olete klikkinud teile saabunud e-kirjas olevale "Tutvu ja allkirjasta" nupule ning tuvastanud oma isiku, kuvatakse teile teade, et teil juba on portaalis konto, mis on seotud teise e-posti aadressiga. Saate valida, kas soovite logida sisse olemasolevale kontole ja allkirjastada teile jagatud dokument seal. 

8. Kui teil juba on tavaline tasuta konto, saate lisada piiramatul hulgal järgmisi tasulisi kontosid.  

9. Kui soovite luua uue tasulise konto, kuvatakse teile arveldamise vaade, kus saate endale valida teie vajadustele vastava paketi ja perioodi. Rohkem infot tasuliste pakettide kohta leiate siit.

10. Kui olete endale valinud sobiva tasulise paketi, saate endale jagatud dokumendi allkirjastada.  


Kuidas allkirjastada dokumenti, kui dokumendi omanik valis ilma kontota allkirjastamise?

Dokobiti portaalis võib tasulise paketi kasutaja anda portaali sisselogimata osapoolele ligipääsu dokumendile. Rohkem infot sisselogimata kasutaja allkirjastamise kohta leiate siit.

11. Teavitavas e-kirjas oleva lingi kaudu viiakse teid otse dokumendi vaatele, kus teile kuvatakse dokument (kui dokument ei ole PDF formaadis, saate selle endale alla laadida). Kui olete valinud allkirjastamise meetodi saate dokumendi allkirjastada ilma portaali sisselogimata. 

12. Kui dokumendi omanik jagas teiega dokumenti teie isikukoodi kasutades, suunatakse teid kutse e-kirjast kaitstud dokumendivaate aknasse, kus peate esmalt kinnitama oma isiku eelistatud autentimismeetodi abil. Pärast edukat autentimist saate dokumenti vaadata ja allkirjastada.

Märkus: autentimine ei õnnestu, kui teie isikukood ei ühti dokumendi omaniku poolt dokumendi jagamisel märgitud isikukoodiga.

13. Saate ka keelduda allkirjastamisest klikkides nupule "Keeldu" ning sisestades keeldumise põhjenduse. 

14. Kui teil ei ole Dokobit portaalis kontot, edastatakse teile link allkirjastatud dokumendi allalaadimiseks kohe, kui kõik osapooled on dokumendi allkirjastanud. Märkus: allalaadimise link on aktiivne nädal aega. 


Mida teha, kui teiega jagatud dokumendi allkirjastamise tähtaeg on möödunud?

14. Kui dokumendi omanik on linnutanud märkeruudu "Keela allkirjastamine pärast tähtaja möödumist" ei saa te pärast tähtaja möödumist dokumenti allkirjastada. Teile ei kuvata enam "Allkirjasta" nuppu ning sektsioonis 3. Osapooled on teie nime taga märkus "Tähtaeg on möödunud". Kui te siiski soovite dokumenti allkirjastada, võtke palun ühendust dokumendi omanikuga (tema nimi on nähtav sektsioonis 3. Osapooled märkega "Dokumendi omanik"). 

Vajate abi? Võtke meiega ühendust Võtke meiega ühendust