Kuidas dokumenti jagada?

Saate lisada osapooli siis, kui laete uut dokumenti üles, samuti saate lisada osapooli dokumendile, mis juba on üles laetud. 

Märkus: PDF formaadis dokumendile saab lisada maksimaalselt kuni 40 allkirja. Konteinerformaadis dokumendile (ASiCE, BDoc, Doc, EDoc) dokumentidel ei ole allkirjade hulgale piirangut, kuid soovitame lisada neile kuni 100 allkirja. 

Osapoolte lisamine, kui laete uut dokumenti üles

Laadides uut dokumenti üles, saate osapooli lisada kolmandas sammus. On kolm viisi, kuidas seda teha. 

1. Lisa osapooled aadressiraamatust - sisestades osapoole nime, e-posti aadressi või isikukoodi pakub süsteem teile vasteid. Valige õige osapool rippmenüüst. 

Kui sisestate e-posti aadressi või isikukoodi, mida aadressiraamatus ei ole, on teil võimalus isik lisada. Klikkige nupul ning saate lisada isiku e-posti aadressi või isikukoodi abil. 

2. Teine võimalus osapoole lisamiseks on klikkides "Lisa" nupul 3. Lisa osapooled sektsioonis. 

Saate otsida isikut oma aadressiraamatust ning lisada hüpikaknas uue kontakti aadressiraamatusse. 

Märkus: ei ole vajalik, et aadressiraamatus oleks osapooled olemas selleks, et neid dokumendile osapooleks lisada. Saate lisada osapooli ka e-posti aadressi ning isikukoodi abil.

Valige sobiv sakk (Isikukood või E-posti aadress) samas avanenud hüpikaknas, sisestage isikukood (või e-posti aadress) ning klikkige "Jätka". 

Märkus: isikukoodi kasutades jagamine on võimalik üksnes Eesti, Läti, Leedu, Belgia, Soome, Norra, Rootsi ja Islandi isikukoode kasutades. 

Kui isik, kelle lisasite, ei ole veel portaali kasutaja, saate saata talle teavituse e-posti teel. Sisestage e-posti aadress ning klikkige "Jätka". 

Lisades osapooli nende e-posti aadressi või isikukoodi abil, saate nad lisada ka oma aadressiraamatusse märkides vastava märkeruudu. 


3. Kolmas viis osapoolte lisamiseks on kasutades kiirlisamise nuppe leidmaks kontakti aadressiraamatust, või kasutades osapoole lisamiseks tema isikukoodi või e-posti aadressi.

Märkus: Dokumendi seadetes on märkeruut "Luba dokumentide allkirjastamine Dokobit kontota". Linnutades märkeruudu, saavad kasutajad dokumenti vaadata ja allkirjastada sisse logimata oma Dokobit kontole. 


Osapoole lisamine juba üleslaetud dokumendile

4. Avage dokumendi nimekirjast dokument, millele soovite osapooli lisada ja klikkige üleval tegumireal nupule "Jaga".

Saate lisada osapooli oma aadressiraamatust, lisada aadressiraamatusse uue kontakti, või lisada osapool kasutades tema e-posti aadressi või isikukoodi samal viisil nagu kirjeldatud selle artikli sammus 2. 

5. Saate lisada osapooli avades dokumendi sektsiooni 3. Osapooled ja vajutades "Muuda". 

Seejärel klikkige nupul "Lisa osapooli" avanenud hüpikaknas. Siin saate lisada osapooli oma aadressiraamatust, või kasutada nende lisamiseks e-posti aadressi või isikukoodi.


Jagamine portaali sisselogimata kasutajale

Dokobiti portaalis võite anda osapoolele ligipääsu dokumendile ilma portaali sisselogimata ega kontot loomata. See on kasulik, kui soovite jagada dokumenti inimesele, kes pole veel Dokobit portaali kasutaja. 

6. Dokumenti üleslaadides märkige dokumendi seadetes märkeruut "Luba dokumentide allkirjastamine Dokobit kontota". Kui märkeruut on linnutatud, saavad osapooled teavituse, et neile on jagatud portaalis dokumenti ning pääsevad sellele ligi ilma, et nad registreeruksid portaali kasutajaks. 

Märkus: See funktsionaalsus on kättesaadav üksnes tasuliste pakettide kasutajatele. Rohkem infot selle võimaluse kohta leiate siit


Jagamine sisselogimata, kuid autenditud kasutajale

Dokobit portaalis saate turvaliselt jagada dokumenti ainult määratud isikule ning anda osapoolele ligipääsu dokumendile ilma portaali sisselogimata ega kontot loomata. Selleks, et osapool saaks dokumenti näha ja seda allkirjastada, peab ta esmalt end autentima kasutades endale sobivaimat identifitseerimismeetodit.

7. Dokumenti portaali üleslaadides sektsioonis 4. Lisa osapooled lisage osapooled kasutades nende isikukoodi. Klikkige "Lisa" nupul (või kasutade kiirlisamise nuppe) ja valige jagamine isikukoodi kasutades. Sisestage isikukood, kontrollige, et olete valinud isikukoodi väljastanud riigi lipukese ning klikkige "Jätka".

8. Sisestage vajadusel osapoole e-posti aadress teavituse saatmiseks. Klikkige "Jätka" nupul.

9. Sektsioonis 4. “Määra dokumendi seaded” linnutage märkeruut “Luba selle dokumendi allkirjastamine ja vaatamine Dokobit kontota”. Klikkige “Jätka”.  Märkus: kui osad lisatud osapooled on lisatud ilma isikukoodi kasutamata, kuvab portaal teavitust, et neil osapooltel ei paluta enne dokumendi nägemist end autentida. 

Märkus: jagamine kontota või sisselogimata osapoolele on võimalik üksnes tasuliste pakettide kasutajatel. Leiate selle funktsionaalsuse kohta rohkem infot siit

Vajate abi? Võtke meiega ühendust Võtke meiega ühendust