Kontode tüübid ja mitme konto haldus

Dokobit portaalis saate omada erinevaid kontotüüpe:

  • Tavaline (tasuta) konto - iga kasutaja saab luua portaali ühe tasuta konto. Tavalise kontoga saab kasutaja kasutada portaali funktsionaalsust sarnaselt ettevõttekonto kasutajaga (saab dokumente üles laadida, allkirjastada, jagada allkirjastamiseks ja vaadata, luua dokumendikategooriaid, kasutada aadressiraamatut, dokumente valideerida, jne). Piiratud on üksnes teenuse kasutamise mahule ja funktsionaalsustele, mis vajavad toimimiseks rohkem kui ühte ettevõtte konto kasutajat. Tasuta konto kasutaja saab kasutada 3 allkirja kuuajalise perioodi jooksul, saab valideerida kuni 3 dokumenti kuuajalise perioodi jooksul ja tal on kasutada kuni 100 MB dokumendi salvestusruumi. Kuuajalist perioodi loetakse hetkest, millal kasutaja registreeris portaali konto. 
  • Ettevõtte konto kasutaja - kasutaja, kes on vastu võtnud ettevõtte konto liitumise kutse. Kasutaja kutsutakse ettevõttekonto administraatori poolt ettevõtte kontoga liituma. Kasutajal on õigus kutse vastu võtta või sellest keelduda. Ettevõtte konto kasutaja saab kasutada portaali täit funktsionaalsust ja teenuse kättesaadavus sõltub ettevõtte konto administraatori valitud paketi tingimustest. Kogu info ja dokumendid kasutaja kontol on kättesaadavad ettevõtte konto administraatorile ja on ettevõtte omand. On soovituslik mitte kasutada ettevõtte kontoga liidetud kasutajakontot isiklikuks tarbeks.
  • Ettevõtte konto omanik - kasutaja, kes on enda ja teiste kontode eest vastutav isik. Ettevõtte konto omanikuks saadakse järgmistel juhtudel: 1) tasulise paketi soetaja määratakse automaatselt konto omanikuks; 2) omanikuõigused on antud kasutajale konto eelmise omaniku poolt. Omanik saadab teistele kasutajatele kutseid ettevõtte kontoga liitumiseks, samuti haldab teisi ettevõtte konto kasutajaid - lisades, kustutades ja eemaldades ettevõtte konto kasutajate kontosid. Konto omanikul on ligipääs kõigile ettevõtte kasutajate poolt üles laetud või neile jagatud dokumentidele, näeb esitatud arveid, saab konto paketti muuta. 
  • Ettevõtte konto administraator – kasutaja, kes on ettevõtte konto omaniku või eelmise administraatori poolt administraatoriks määratud. Konto administraatoril on peaaegu samasugused õigused nagu konto omanikul, välja arvatud õigus peatada või kustutada konto omaniku kontot ning paketi, arveldamise andmete ja info muutmise õigus. Märkus: Ettevõtte paketi kasutajatel on võimalik määrata administraatoritele erinevaid dokumentide nägemise tasemeid. Selle kohta leiate rohkem infot siit: Ettevõtte administraatori ligipääs dokumentidele.  

Erinevate kontode vahel navigeerimine, kui olete portaali sisse loginud

1. Klõpsake ülal paremal oma nimel avamaks rippmenüü.

2. Kui teile kuvatakse “Vaheta kontot” võimalust, klikkige sellel avamaks enda kontode nimekiri.

Märkus: seda kuvatakse ainult siis, kui teil on rohkem kui kolm kontot.

3. Klikkige kontol, mida soovite kasutada. Järgmisel korral, kui portaali sisse logite, kuvatakse teile kõigepealt konto, mida kasutasite viimati.

4. Kui teile jagatakse dokument kasutades ainult teie isikukoodi, kuvatakse dokument kontol, mida kasutasite viimati. 


Lihtsustamaks kontode eristamist, saate erinevaid kontosid ise nimetada:

5. Klõpsake ülal paremal oma nimel avamaks rippmenüü.

6. Klikkige kontol, mille nimetust soovite muuta.

7. Klikkige oma nimel või selle kõrval asuvale mutrivõtmekesele ning avage “Seaded”.

või

8. Sektsioonis "Minu profiil" klikkige rea "Ettevõtte nimi" kõrval asuval muuda nupul.

9. Sisestage väljale “Ettevõtte nimi” soovitud nimetus ja vajutage nupule “Salvesta” (täitke ka teised väljad ettevõtte andmetega). Märkus: kui olete sisestanud ettevõtte nimetuse, siis jagades kellelegi dokumenti, kuvatakse sisestatud ettevõtte nimetust allkirjastajale saadetavas teavituskirjas teie nime juures.

Vajate abi? Võtke meiega ühendust Võtke meiega ühendust