Minu konto andmed

Teie konto andmed asuvad profiilil, kuhu pääsete Seadetest. Seal saate muuta enda isikuandmeid, märkida kas ja milliseid e-posti teavitusi soovite ning märkida oma eelistuse uudiskirja osas. Samuti saate ka soovi korral oma konto kustutada.

Isikuandmete muutmiseks

1. Logige portaali sisse, klikkige mutrikujulisel ikoonil paremal üleval või klikkige oma nimel avamaks rippmenüü ning valige sealt “Seaded”.

või

2. "Minu profiil" sakil klikkige muuda nupul rea kõrval, mida soovite muuta. 

3. Täitke vajalikud väljad ja klikkige “Salvesta” nupule. 

Märkus: kui olete sisestanud ettevõtte nime, siis jagades dokumenti kellelegi, kuvatakse see sama ettevõtte nimetus teie nime kõrval teavitavas e-kirjas.

Märkus: te ei saa muuta oma ees- ja perekonnanime ning isikukoodi. Dokobit portaal võtab need andmed teie eID (ID-kaart, Smart-ID või Mobiil-ID) sertifikaadilt. Kui andmed on muutunud, peaksite uuendama oma eID vahendit. Lisainfo saamiseks pöörduge palun oma eID väljastanud asutuse poole. 

4. Seadete sektsioonis "Süsteemi eelistused" saate valida keele endale süsteemi poolt e-postile saadetavate teadete jaoks ning samuti määrate, mis keeles lisatakse allkirjastatud dokumendile allkirja info. 


Mobiilsete seadmete eemaldamine

5. Sektsioonis "Seadmed ja biomeetriline tuvastus" kuvatakse teile nimistut mobiilsetest seadmetest, mida olete kasutanud oma Dokobit portaali kontole sisselogimiseks. Kui klikite ristikesel ja ikooni kustutate, siis ei saadeta seadmele teavitusi kuni logite seadmes taas sisse.


Eelistused uudiskirjade ja e-maili teavituste saamise osas

6. Seadete sektsioonis "Teavitused" saate märkida eelistusi uudiskirja ja e-mailile saadetavate teadete osas. 


Konto kustutamiseks

7. Klikkige sektsiooni "Minu profiil" allosas paremal asuvale nupule “Kustuta konto”. Süsteem küsib teie käest tegevuse lõpuniviimiseks kinnitust. Märkus: kõik dokumendid ja andmed, mis on antud kontoga seotud, kustutatakse tegevuse käigus jäädavalt ning neid ei ole võimalik enam hiljem taastada. Enne, kui oma konto kustutate, soovitame teil kõik dokumendid, mida soovite hoida, alla laadida.  

Märkus: kui teil on ettevõtte konto, siis nupp "Kustuta konto" ei ole aktiivne ja ainult ettevõtte konto administraator saab kasutajakonto kustutada. Sellisel juhul võtke ühendust oma ettevõtte konto  administraatoriga.

Kui midagi Dokobiti portaalis on põhjustanud teie otsuse konto kustutada või ei vastanud portaal teie ootustele, on teie tagasiside selle kohta väga oodatud. 


Kuidas lisada kontole emaili aliased
Kui kasutate igapäevaselt mitut e-posti aadressi, saate need lisada oma Dokobiti kontole, et tagada teile adresseeritud dokumentide kättesaamine.
Märkus: aliasena lisatud e-posti aadressid ei ole enam uute Dokobiti kontode loomiseks saadaval.
Märkus: isiklike ja ettevõtte dokumentide lahus hoidmiseks soovitame mitte lisada oma isiklikku e-posti aadressi oma ettevõtte kontole aliasena.
8. Jaotises "Konto aliased" klõpsake "Lisa alias".

9. Teile avaneb uus aken. Sisestage esitatud väljale e-posti aadress ja klõpsake nuppu "Jätka".

10. Seejärel saadetakse teile kinnitusmeil, milles palutakse teil sisestatud e-posti aadress kinnitada. Kui vajutate nupul "Kinnita e-posti aadress", on alias edukalt lisatud.

Vajate abi? Võtke meiega ühendust Võtke meiega ühendust