Kuidas saada ja kasutada Smart-ID-d isikutuvastuseks ja digiallkirjastamiseks?

Smart-ID on rakendus, mida saab kasutada mitmetes e-teenustes enda isiku tõendamiseks ja dokumentide digitaalseks allkirjastamiseks. Smart-ID kasutamiseks vajate nutiseadet ja internetiühendust. Saate Smart-ID rakenduse alla laadida siit. Rohkem infot, kuidas Smart-ID rakendust kasutada, leiate siit

Smart-ID kasutamiseks palutakse tavaliselt sisestada teie isikukood. Pärast isikukoodi sisestamist ja tegevuse kinnitamist kuvatakse teile nutiseadme ekraanil kontrollkood (kui rakendus ei avanenud automaatselt, avage see ise), samal ajal kuvatakse sama koodi ka sisselogimise aknas. Kui olete kontrollinud, et koodid on samad, klikkige "OK". Kui kasutate Smart-ID-d autentimiseks, palutakse teil sisestada PIN1 kood, kui kasutate Mobiil-ID-d allkirjastamiseks, palutakse teil sisestada PIN2 kood. Tegevus viiakse lõpuni, kui olete PIN koodi sisestanud. 

Alates 08.novembrist 2018 väljastatakse Smart-ID rakenduse kasutajaks registreerunutele uued sertifikaadid, mille abil saab dokumente allkirjastada kvalifitseeritud digiallkirjaga. Varasemalt oli võimalik Smart-ID vahendusel allkirjastades kasutada üksnes täiustatud digiallkirja kvalifitseeritud sertifikaadiga. 

Selleks, et allkirjastada dokumente kvalifitseeritud e-allkirjaga Smart-ID vahendusel, järgige palun allolevaid samme: 

1. Veenduge, et teie rakenduse versioon ei ole varasem kui 14.7. Selleks avage oma nutiseadmes rakendus, klikkige avatuks menüü ja seejärel "Rakenduse info". Uuendage rakendust, kui teie rakendus on vananenud. 

2. Teie konto tase peab olema "Smart-ID kvalifitseeritud elektrooniline allkiri" (saate seda kontrollida menüüst Kasutaja info sektsioonist). Kui teie konto tase ei ole "Smart-ID kvalifitseeritud elektrooniline allkiri", kustutage oma konto ja registreerige uus konto. Selleks avage oma nutiseadmes Smart-ID rakendus, klikkige avatuks menüü, ja klikkige "Kustuta konto". Kinnitage oma tegevust klikkides "Kustuta konto". 

3. Smart-ID kasutamiseks kvalifitseeritud allkirja andmiseks peate oma konto isikustama. Täpsemad juhised leiate siit. Biomeetrilise isikutuvastuse jaoks vajate biomeetrilist passi ja NFC võimekusega telefoni. Täpsemad juhised leiate siit. Kui teil ei ole kumbagi eID vahendit, saate oma Smart-ID konto registreerida ka SEB või Swedbanki esindustes.


Kontod ja e-allkirjade tasemed 

Enda konto taseme kontrollimiseks avage oma nutiseadmes Smart-ID rakendus, klikkige avatud menüü ja klikkige "Kasutaja info". 

Smart-ID Basic kontot saab kasutada isikutuvastuseks mitmetes internetipankades. 

Smart-ID kontot saab kasutada mitmetes e-teenustes isikutuvastuseks ja dokumentide allkirjastamiseks täiustatud e-allkirjaga kvalifitseeritud sertifikaadiga. 

Smart-ID kvalifitseeritud elektrooniline allkiri kontot saab kasutada mitmetes e-teenustes isikutuvastuseks ja dokumentide allkirjastamiseks kvalifitseeritud e-allkirjaga. 

Rohkem infot Smart-ID kohta leiate siit

Vajate abi? Võtke meiega ühendust Võtke meiega ühendust