Kuidas saada ja kasutada Mobiil-ID-d isikutuvastuseks ja digiallkirjastamiseks?

Mobiil-ID-d väljastavad mitmed mobiilioperaatorid. Hetkel toetab Dokobit portaal järgmiste mobiilioperaatorite väljastatud Mobiil-ID-sid: Elisa, Tele2 ja Telia Eestis, Bite, Tele2 ja Telia Leedus, Nova, Siminn ja Vodafone Islandil. 

Mobiil-ID kasutamiseks on vajalik spetsiaalne SIM-kaart, mis on väljastatud teie mobiilioperaatori poolt ja mobiiltelefon. Juhendi, kuidas aktiveerida Mobiil-ID, annab teile teie mobiilioperaator. 

Kui Mobiil-ID on aktiveeritud, saate seda kasutada mitmetes e-teenustes enda autentimiseks (näiteks logimaks sisse internetipanka) ja dokumentide allkirjastamiseks. 

Üldiselt peate Mobiil-ID kasutamiseks sisestama enda mobiiltelefoni numbri ja isikukoodi. Seejärel kuvatakse teile mobiili ekraanil kontrollkoodi, samal ajal kuvatakse sama koodi ka sisselogimise aknas. Kui olete kontrollinud, et koodid on samad, klikkige "OK". Kui kasutate Mobiil-ID-d autentimiseks, palutakse teil sisestada PIN1 kood, kui kasutate Mobiil-ID-d allkirjastamiseks, palutakse teil sisestada PIN2 kood (PIN koodide number võib erineda erinevate mobiilioperaatorite poolt pakutavate Mobiil-ID-de puhul, on võimalik, et teil on vaid üks PIN kood nii autentimiseks kui allkirjastamiseks). 

Mobiil-ID teenus põhineb mobiilivõrgul, seetõttu kui mobiilside on häiritud, võib olla häiritud ka Mobiil-ID kasutamine. Kui te reisite välisriikides ja te pole kindel, kas mobiilside on teile alati kättesaadaval, mõelge alternatiivsele eID vahendi olemasolule, näiteks Smart-ID teenus põhineb internetiühendusel. 

Vajate abi? Võtke meiega ühendust Võtke meiega ühendust