Erinevad dokumendiformaadid

Dokobit portaalis saab allkirjastada kahte tüüpi dokumendiformaate. Tavaline – nagu PDF formaat ja konteinerformaat – näiteks ASiCe, ADoc, BDoc ja EDoc. 

Konteinerformaadis dokument on justkui kokkupakitud arhiiv, kuhu saate lisada mitu faili ja seejärel need kõik allkirjastamisel üheks konteineriks liita. Tegemist on mugava formaadiga, kui teil on põhidokumendile lisaks mitmeid lisasid, mis kõik peavad saama peamise dokumendiga koos allkirjastatud. Selle asemel, et allkirjastada eraldi dokumente, saate luua ühe konteineri ja allkirjastada selle.  

Konteinerformaadi puuduseks on, et kui olete selle portaalist endale alla laadinud, vajate selle avamiseks ja dokumentide nägemiseks eraldi tarkvara. Saate seda tüüpi dokumente ka Dokobit-i portaali üles laadida ja avada.

PDF formaadis failid on oluliselt kasutajasõbralikumad ja neid saab ka pärast portaalist allalaadimist hõlpsalt avada. PDF formaat on levinud standard ja seda kasutatakse äritegevuses laialdaselt.

Konteinertüüpi dokumendiformaat on ka ASiCe formaat. Sellises formaadis digitaalselt allkirjastatud dokumente peavad kõik Euroopa Liidu asutused, kes digitaalselt allkirjastatud dokumente töötlevad, vastu võtma. Siiski on osades riikides kasutusel ka riiklik konteinerformaat: Eestis - BDoc; Leedus - ADoc; Lätis - EDoc.

Dokobit-i portaalis saate ise valida, millises formaadis allkirjastatud dokumenti luua soovite. Rohkem infot, kuidas valida dokumendiformaat, leiate siit.

Vajate abi? Võtke meiega ühendust Võtke meiega ühendust